Een compliment voor jou en jouw lichaam

Wanneer ervaarde jij voor de laatste keer rust? Stond je even stil. Zonder telefoon. En kon je afstand nemen van alle afleidingen om je heen. Het beste moment om een massage te plannen is als je denkt dat je daar geen tijd voor hebt.

 

Waarom massage?

Het effect van een massage wordt vaak onderschat. ‘Ik ga wel even op de bank liggen, dan voel ik me straks vast beter’. Veel mensen vinden het moeilijk om een diepe, echte ontspanning te ervaren. We krijgen ons hoofd niet stil. Vinden het misschien eng om terug naar de basis te gaan. Of hebben nooit geleerd om naar het lichaam te luisteren. Zodra je durft om met je aandacht naar binnen te gaan, je lichaam in, dan overkomt je een rust die je voorheen misschien nog niet kende. Soms gaat daar juist onrust of angst aan vooraf. Alsof er een laagje spanning, ‘rotzooi’, het lichaam uit moet, om ruimte te maken voor nieuwe energie.

We zijn overprikkeld.
We moeten nog zoveel doen.
Elke dag weer.

Een massage kan het begin zijn om goed voor jezelf te gaan zorgen. Liefdevolle aandacht en aanraking is nodig om te leren lief te zijn voor jezelf. Daar wil ik je bij helpen.

Een massage geeft je een gevoel van diepe ontspanning. Nieuwe energie kan vrijkomen door de aanmaak van endorfine en oxytocine. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Ze geven je een fijn en zorgeloos gevoel. Die nieuwe energie neem je mee naar huis en kun je gebruiken om jouw grenzen aan te geven, op de momenten dat het allemaal een beetje te veel wordt.

Een reeks massages helpt om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Je leert voelen wat jouw lichaam nodig heeft en je herkent sneller welke gedachten jou stress of blokkades geven.

Zwangerschaps Massage
In de periode van zwangerschap en bevalling gebeurt er ontzettend veel in een vrouwenlichaam, met name in de basis, het bekken- en baarmoedergebied. Maar niet alleen fysiek vinden er veranderingen plaats. Ook op emotioneel vlak wordt het vaak een wirwar van uiteenlopende gevoelens: geluk, verdriet, angst, en blijdschap. Deze emoties/energieën stromen door het hoofd en lichaam, en dit kun je als onrust ervaren. Tijdens de massage proberen we samen die stroom weer tot rust te laten komen, te laten stromen. Waardoor er een gevoel van kalmte en vertrouwen ontstaat.

Eindelijk weer even in buikligging ontspannen
Vanaf drie maanden zwangerschap
ben je welkom voor een massage die jou én je kindje rust brengt. Voor, tijdens en na de massage neem ik de tijd om je te leren kennen. We komen erachter waar jouw aandachtspunten liggen, zowel in het hoofd als in het lijf. Tijdens de massage praten we niet tot nauwelijks, zodat we allebei kunnen voelen waar onze aandacht naartoe moet gaan. Welk deel van jouw lichaam heeft extra aandacht nodig? Jouw buik ontspant, de baby krijgt ruimte, en ontvangt ook de rustgevende gelukshormonen die vrijkomen door de aanraking met warme olie. Laat eventuele zorgen even los, en geniet van het moment.
Je ontvangt de massage in buik- of zijligging, en door gebruik te maken van een speciaal kussen, de ©bodycushion, zorg ik ervoor dat je comfortabel kunt liggen op de massagebank.
De kussens hebben uitsparingen en schuim van verschillende stevigheid. De buik kan ontspannen en de borsten liggen vrij, het lichaam wordt op andere plaatsen maximaal ondersteund. Hierdoor kan je vrij ademen, je hoofd en nek liggen recht. De massage duurt 60 minuten. Het hoofd, de nek, schouders, rug, benen en voeten worden gemasseerd. Uiteraard weet ik precies welke plekken ik niet moet masseren tijdens de zwangerschap en welke delen van jouw lijf juist wel prettig zijn voor jou.

MamaMassage
Wanneer keek jij voor het laatst naar jouw kind(eren) zonder na te denken over wat je allemaal nog moet doen?

Geef jij jezelf weleens echte aandacht?
Voel jij genoeg rust om je kind(eren) echte aandacht te geven?
Voel je stress, ongemak of spanning in je lichaam?

De dagelijkse bezigheden kunnen soms de balans van spanning en ontspanning verstoren. Vrouwen verwachten veel van zichzelf. Een jonge moeder geeft al snel haar energie aan haar kindje waardoor ze zichzelf wegcijfert en soms zelfs vergeet. Papa’s en mama’s willen de aandacht verdelen tussen gezin, zichzelf, werk, vrienden, hobby’s. Een prettige balans vinden lukt alleen als je rust kan vinden in jezelf. In hoofd en lichaam. Het gevoel dat je ervaart na de massage wil je meenemen naar huis en gaan leren integreren in je dagelijkse leven.

Uiteindelijk gaat kiezen voor een massage erover dat je nadrukkelijk tijd maakt voor jezelf – niet om alleen weer ‘opgeladen’ te worden zodat je daarna weer als een gek alle ballen in de lucht kan gaan houden.

NIEUW!
Geef een heerlijke massage cadeau

Bepaal zelf de waarde van de cadeaubon.

ZwangerschapsMassage 

60 minuten             €70,-

5x massage             €300,-

10x massage            €600,-

MamaMassage 

60 minuten             €65,-
10x 60 minuten       €600,-

45 minuten              €60,-
10x 45 minuten        €550,-

Contra indicaties
wanneer is massage niet mogelijk?

 • Koorts
 • Infectieziekten – flinke verkoudheid,
  griep en keelontsteking
 • Kanker – tijdens de behandeling van
  chemo of bestraling
 • Ernstige vaat ziekten
 • Bloedverdunners – overleg met uw huisarts
 • De eerste drie maanden in de zwangerschap

Plaatselijke Contra indicaties

 • Plaatselijke ontstekingen
 • Vaataandoeningen
 • Spataderen
 • Wratten
 • Fracturen
 • Kneuzingen
 • Blauwe plekken
 • Zwemmerseczeem
 • Kalknagels
 • Trombose

Locatie
Prakijk WillTakeCare
De Ruyterlaan 108
in Bennebroek
De ingang zit aan de zijkant van het huis.