Ik ben Lisa, en ik heb vele rollen, net als jij waarschijnlijk. Ik ben moeder, dochter, zus, nichtje, partner, vriendin, danser, docent, bodyworker, collega, ondernemer en alles wat ik nog ga worden. 

 

Mama

In 2016, 2019 en 2023 ben ik mama geworden van een twee prachtige lieve dochters en een zoon. Sinds ik zelf moeder ben ervaar ik hoe fijn het is om andere moeders om me heen te hebben. Wat een geweldig mooie en ongelooflijk bijzondere taak hebben wij gekregen!

Het eerste jaar heb ik enorm moeten wennen aan het nieuwe leven(tje). Het moederschap vind ik fantastisch, maar soms ook verwarrend, vermoeiend en confronterend. Het helpt om verhalen te delen en naar elkaar te luisteren. Jij en ik zijn namelijk niet de enigen met onzekerheden en vraagstukken die ons bezighouden. Laten we hier open over zijn en elkaar een handje helpen. Ook vrouwen met een kinderwens, of vrouwen voor wie het zwanger worden niet van een leien dakje gaat, zoeken steun bij andere vrouwen.
Ik zie het in de praktijk: we hebben elkaar nodig om onze onzekerheden te kunnen uiten zonder dat daar een oordeel aan gegeven wordt.

Pre- en Postnataal

Sinds 2013 ben ik mij gaan verdiepen in pre- en postnatale Pilates.
Al snel kon ik de lessen Zwanger & Fit starten. Ik voelde meteen dat dit werk mij op het lijf geschreven is, maar waarom dat zo was begreep ik nog niet.
Bij wijze van onderzoek en uit pure nieuwsgierigheid heb ik vervolgens een jaar als (student) kraamverzorgster gewerkt en las ik alles wat los en vast zit over het onderwerp (in mijn Leeshoekje geef ik je tips!). Maar het waren mijn eigen zwangerschap, bevalling en kersvers moederschap waardoor ik écht besefte waarom ik zo graag met zwangeren en jonge moeders wil werken: in deze bijzondere periode van het leven hebben wij vrouwen elkaar hard nodig.
Ik ben overtuigd van het belang dat vrouwen de mogelijkheid krijgen om elkaar in deze ingrijpende tijd van hun leven te ontmoeten en ondersteunen. Ik wil deze mogelijkheid scheppen.

 

 

 

 

Samen bouwen aan de balans, doe je mee?

Professioneel danser

Als professioneel modern danser weet ik hoe belangrijk het is om in contact te staan met jezelf. Toen ik een misstap deed tijdens een optreden kwam dat doordat ik mijn hoofd maar niet stil kreeg, en hoe vaak ben ik niet op een sombere dag opgevrolijkt uit de balletles gekomen? Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. De kunst is om je daar bewust van te zijn, en vervolgens te streven naar een prettige balans tussen alle verschillende rollen die vrouwen kiezen én toebedeeld krijgen. Die balans, overigens, moet je zien als de stok die een koorddanser vasthoudt: met elke stap in beweging en opnieuw de balans vinden.

Locaties Studio Rondom Mama

Nieuw Groenendaal

Sportparklaan 18
2103 VT Heemstede

023 760 06 00
nieuwgroenendaal.nl

De Nieuwe Lente

Raadhuisstraat 56a
2101 HH Heemstede

023 737 05 11
denieuwelente-heemstede.nl