Een complete en informatieve cursus

Samen met je partner voorbereiden
op de bevalling en de kraamtijd

Samen bevallen

Samen Bevallen is een zeer complete en informatieve cursus. Deze cursus is bedoeld voor stellen. De partner gaat elke les mee. Jullie worden dus beide optimaal voorbereid op de bevalling en kraamtijd.
Een bevalling verloopt rustiger zodra de partner weet wat hem/haar te wachten staat. Door de cursus te volgen kunnen jullie bewuste(re) keuzes maken vooraf of tijdens de bevalling. 

Een bevalling doe je niet alleen. Een moeder en haar kindje weten intuïtief precies wat ze moeten doen tijdens de bevalling. Vertrouwen in jezelf en de baby staan centraal, maar is dat echt zo makkelijk?
In de cursus krijgen jullie handvatten en tools om de bevalling voorspoediger te laten verlopen. De feitelijke kennis, niet-zweverige benadering en specifieke aandacht voor de partner maakt deze cursus uniek.
We zijn gewend om alles te plannen in het leven. De agenda staat vol en we voelen ons veilig bij het gevoel de controle te hebben. Een zwangerschap en bevalling kan je echter niet plannen…

Laat de controle los en luister naar je lichaam en je baby.

Waarschijnlijk is je partner bij de bevalling aanwezig, of je moeder, zus of tante. Of kies je voor een doula?
Wie de partner ook is, hij/zij is welkom bij de cursus Samen Bevallen.

Meld je aan! Stuur een mail naar aanmeldenhaarlem@samenbevallen.nl

Kiezen jullie een Complete Cursus of een Mini Cursus?

Complete Cursus van 7 bijeenkomsten
De cursus van 7 lessen gaat in op alle aspecten van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het geeft de meest complete voorbereiding op de geboorte van jullie kindje en de tijd daarvoor en daarna. Ongeveer 6 weken nadat de laatste baby uit de groep is geboren is er een terugkomochtend. Alle papa’s, mama’s en baby’s komen nog één keertje bij elkaar… En misschien daarna nog wel veel vaker…
Samen wandelen, babymassage, babyzwemmen, Postnataal Pilates, koffie drinken… ;-).

Mini Cursus van 4 bijeenkomsten
In deze korte cursus krijg je alle informatie over de bevalling en leer je, net als in de complete cursus,  diverse ademtechnieken om de weeën op te vangen. Er is minder tijd om op de zwangerschap zelf in te gaan en informatie over borst- en kunstvoeding maakt geen deel uit van deze cursus.

 

Meld je aan! aanmeldenhaarlem@samenbevallen.nl


Ik ben aangesloten bij de
Vereniging Samen Bevallen.

Door de meeste zorgverzekeraars worden de Samen Bevallen cursussen (deels) vergoed als je een aanvullend pakket hebt.
Informeer bij je zorgverzekeraar of dit ook voor jou geldt.