Ontspanning bevalt goed

Zwanger & Fit – tijdelijk ONLINE

maandag 19.00u

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Je gaat een heel bijzondere periode tegemoet!

Was je vóór je zwangerschap aan het sporten, dan kan je tijdens de cursus Zwanger & Fit je eigen niveau behouden. Iedereen sport op haar eigen tempo en intensiteit.

Bewegen en sporten tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk. Door het sporten zal je bloedsomloop goed blijven stromen waardoor jij en je kindje genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Door te sporten tijdens je zwangerschap blijf je fit, sterk, soepel en zal je minder klachten ervaren.

Ga je fit de bevalling in? Dan is je herstel na de bevalling relatief snel! 

 

Wat doen we in de les?

Tijdens de les geef ik aandacht aan de conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken. Hiervoor wordt onder andere de Pilatesmethode gebruikt. We doen oefeningen op muziek en ik zet een circuitje uit. Iedereen kan dus op haar eigen tempo en niveau sporten. We sluiten de les af met aandacht voor ontspanning, ademhaling en theorie over de zwangerschap, bevalling-, en kraamperiode. Daarnaast is er gelegenheid voor vragen en/of het delen van ervaringen.

Partneravond

Volg een privé- of groepscursus Samen Bevallen, samen met je partner.

Rust en vertrouwen tijdens een bevalling zijn enorm belangrijk. Door duidelijkheid te creëren hoop ik een stukje angst en onzekerheid weg te nemen. Een ontspannen sfeer bevalt goed :-).

Wat kan je partner doen tijdens de bevalling? Op een informele manier krijgen jullie informatie over het verloop van een natuurlijke bevalling. We bespreken het belang van rust en vertrouwen, en hoe jullie het hoofd koel en het hart warm houden als het erop aankomt. Hoe kunnen partners helpen bij het opvangen van de weeën, wat zijn de verschillen tussen een thuis- en een ziekenhuisbevalling, en wat gebeurt er eigenlijk in de kraamtijd?

 

Zodra het weer mag: in de studio

Nieuw Groenendaal Heemstede

Donderdag 19.30u -20.30u

Kosten

10 lessen – € 160,- 12 weken geldig
20 lessen – € 300,- 22 weken geldig

Heb je lessen over? Tot 12 weken na de bevalling kan je een les gebruiken voor Postnatale Pilates.

Terugkomdag

 

Er zal een terugkomdag georganiseerd worden zodra er een aantal dames zijn bevallen. Een mooie gelegenheid om een stukje taart te eten, ervaringen te delen en de baby’s te bewonderen.