Ontspanning bevalt goed

Zwanger & Fit 
donderdag om 19.00u

Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Je gaat een heel bijzondere periode tegemoet!

Was je vóór je zwangerschap aan het sporten, dan kan je tijdens de cursus Zwanger & Fit je eigen niveau behouden. Iedereen sport op haar eigen tempo en intensiteit.

Bewegen en sporten tijdens je zwangerschap is enorm belangrijk. Door het sporten zal je bloedsomloop goed blijven stromen waardoor jij en je kindje genoeg zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Door te sporten tijdens je zwangerschap blijf je fit, sterk, soepel en zal je minder klachten ervaren.

Ga je fit de bevalling in? Dan is je herstel na de bevalling relatief snel! 

 

Wat doen we in de les?

Tijdens de les geef ik aandacht aan de conditie, kracht, houding en stabilisatie van de rug en het bekken. Hiervoor wordt onder andere de Pilatesmethode gebruikt. We doen oefeningen op muziek en ik zet een circuitje uit. Iedereen kan dus op haar eigen tempo en niveau sporten. We sluiten de les af met aandacht voor ontspanning, ademhaling en theorie over de zwangerschap, bevalling-, en kraamperiode. Daarnaast is er gelegenheid voor vragen en/of het delen van ervaringen.

Partneravond

Volg een privé- of groepscursus Samen Bevallen, samen met je partner.

Rust en vertrouwen tijdens een bevalling zijn enorm belangrijk. Door duidelijkheid te creëren hoop ik een stukje angst en onzekerheid weg te nemen. Een ontspannen sfeer bevalt goed :-).

Wat kan je partner doen tijdens de bevalling? Op een informele manier krijgen jullie informatie over het verloop van een natuurlijke bevalling. We bespreken het belang van rust en vertrouwen, en hoe jullie het hoofd koel en het hart warm houden als het erop aankomt. Hoe kunnen partners helpen bij het opvangen van de weeën, wat zijn de verschillen tussen een thuis- en een ziekenhuisbevalling, en wat gebeurt er eigenlijk in de kraamtijd?

 

Nieuw Groenendaal Heemstede

Donderdag 19.00u -20.15u

Kosten
Proefles – €10,-
10 lessen – € 165,- 12 weken geldig
20 lessen – € 300,- 22 weken geldig

Heb je lessen over? Tot 12 weken na de bevalling kan je een les gebruiken voor Postnatale Pilates.

Terugkomdag na Samen Bevallen

 

Volg je de complete cursus Samen Bevallen? Dan wordt er een terugkomdag georganiseerd ong. 6 weken nadat de laatste vrouw is bevallen. Een mooie gelegenheid om ervaringen te delen, een stukje taart te eten en de baby’s te bewonderen.
Volg je een andere les of cursus bij Studio Rondom Mama? Maak een groepsapp en vind herkenning en steun bijelkaar zodra je baby is geboren.

Bevallen doe je niet alleen. Opvoeden ook niet. We hebben elkaar nodig.
                                                             “It takes a village to raise a child”